Loretta Schrijver denkt dat trouw zijn in een relatie relatief is. De presentatrice zou het niet zo erg vinden als haar partner Lou, met wie ze ruim twintig jaar samen is, het bed met een ander deelt. "Als ik er maar geen last van heb."

"Het gaat vaak alleen over de vleselijke lusten en dat is zoveel minder waard dan de emotionele dingen die je met anderen meemaakt dan met je partner", zegt Schrijver In gesprek met het tijdschrift Vriendin.

"Lou zei vroeger ook altijd: 'Boven de gordel ben ik honderd procent trouw.' En dat is ook zo", aldus Schrijver, die vindt dat mensen niet in de wieg gelegd zijn om een leven lang aan één persoon gebonden te zijn.

De 59-jarige presentatrice hoeft het dan ook niet te weten als haar partner er ooit voor kiest seks te hebben met een ander. "Op een gegeven moment laat je dat los. Al is het maar omdat het hormonaal gebeurt of dat je wijzer wordt."

Kinderen

Schrijver en haar partner hebben nooit kinderen gekregen en het is niet iets wat de presentatrice mist. Op de vraag of haar hond een vervanging is voor een kind reageert ze ontkennend.

"Nee, nee hoor. En vergis je niet, ik ben helemaal niet het beste vrouwtje dat uren wandelt, huisdieren moeten zich wel een beetje zelf zien te redden. (..) Nee, ik heb helemaal geen spijt dat ik geen kinderen heb."