Onno Hoes begrijpt ophef over wachtgeld niet

Onno Hoes is verbaasd over de ophef die is ontstaan over zijn wachtgeld. Volgens bronnen zou de oud-burgemeester van Maastricht dit geld vooral besteden aan luxe reizen.

Hoes vindt niet dat anderen zich moeten bemoeien met zijn uitgaven. "Wat je met wachtgeld doet is aan iedereen zelf. Ik vind het een beetje vreemd", vertelt hij maandag aan Shownieuws.

De SP heeft vragen gesteld over het wachtgeld van Hoes aan de verantwoordelijk minister. Kamerlid Jasper van Dijk zegt dat Hoes op kosten van de gemeenschap "allerlei voordeeltjes" heeft. "Wat ons betreft houdt dat op", aldus Van Dijk.

"Hij moet net als een normale werknemer voldoen aan sollicitatieplicht en heeft wat mij betreft geen recht op allerlei extra's", zo stelt de SP'er.

'Niet aangesproken'

De oud-burgemeester zelf zegt zich echter niet aangesproken te voelen. "Ik houd me keurig aan de regels en ik probeer netjes zo snel mogelijk werk te vinden. Er is dus helemaal niks aan de hand."

Hoes werkt inmiddels als vrijwilliger bij de VVD, maar heeft al bijna een jaar geen betaald werk. "Ik ben heel blij dat ik op deze manier toch de samenleving een stukje verder kan helpen."

Hij maakte in december 2014 zijn aftreden bekend en vertrok in juni vorig jaar, omdat hij het vertrouwen van een meerderheid van de gemeenteraad kwijt was na nieuwe publicaties over zijn contacten in de persoonlijke sfeer. De positie van de VVD'er stond voor de tweede keer ter discussie na een omstreden uitzending van Pownews over privéontmoetingen van de burgemeester met een jonge man.

Lees meer over:
Tip de redactie