Acteur Rick Engelkes klaar voor nieuwe relatie

Rick Engelkes vindt dat het tijd is dat hij zichzelf de ruimte geeft om weer een relatie te vinden. 

"Ik dacht: eerst moet alles weer een beetje gesetteld zijn met de kids. (...) Maar nu wordt het tijd dat ik ga kijken hoe ik mijn leven ga invullen", aldus Engelkes in gesprek met VIVA.

De acteur, die sinds eind 2013 weer vrijgezel is na een huwelijk van twintig jaar met zijn vrouw Annemarie, vindt de nieuwe fase in zijn leven spannend. Vorig jaar februari gaf hij aan nog niet klaar te zijn voor een nieuwe liefde, maar nu de scheiding afgerond is, staat hij er voor open. 

Tinderen vindt hij echter geen goed plan. "Dat zie je dan weer terug in allerlei bladen", aldus de 56-jarige acteur. "Met dat soort dingen ben ik wel behoedzaam. Mijn omgeving wordt daar ook mee geconfronteerd en zij zitten daar niet op te wachten."

Paranoïde

Engelkes heeft zich de laatste tijd heel voorzichtig gedragen. "Misschien ben ik wat meer paranoïde dan ik zou moeten zijn. (...) Ik hou veel af. Maar ik heb me voorgenomen dat dat in 2016 maar eens moet gaan veranderen."

Door de scheiding met Annemarie heeft Engelkes wel een betere relatie met zijn dochters gekregen. "Vóór de scheiding kon ik me wel eens verliezen in mijn werk. Toen was het vanzelfsprekend dat er altijd iemand was. Nu is dat niet meer zo. (...) Je krijgt er veel voor terug, ik heb een betere band met mijn dochters gekregen."

Lees meer over:
Tip de redactie