Floortje Dessing kan jaloers zijn op mensen met lange relaties

Floortje Dessing kan soms jaloers zijn op mensen die al heel lang samen zijn. "Ik heb alleen korte, intense relaties."

"Het is moeilijk om iemand te vinden die mijn leven kan bijbenen, en dan heb ik ook nog een heftig karakter en een enorme drive", vertelt Dessing zaterdag in Trouw.

Volgens de presentatrice vallen mannen op rustige vrouwen, en past ze niet helemaal in dat plaatje. "Ik ben niet echt een 'meisje meisje'. (..) Half in een relatie stappen wil ik niet - dan liever alleen. Dat doet pijn, maar ik kies bewust voor deze manier van leven."

Ze probeert te blijven denken aan wat haar het gelukkigst maakt. "Bijna iedereen van mijn leeftijd is gesetteld en ik niet. Dat is een bewuste keuze. Ik leef nog steeds als een 25-jarige en blijf me afvragen: wat maakt me gelukkig?"

Reisprogramma

Voor haar reisprogramma's is de 45-jarige presentatrice soms een half jaar van huis. Haar laatste programma Floortje Naar het Einde van de Wereld is voor Dessing "het ultieme programma". "Omdat ik er zelf ook veel van opsteek. In elke uitzending zit wel iets wat me aan het denken zet."

Hoewel de afleveringen van haar reisprogramma wekelijks door ruim 2 miljoen kijkers werden gezien, blijft ze kritisch. "Ik wil dat alle afleveringen geweldig zijn. De aflevering in Réunion vond ik minder geslaagd. Ik kon niet zo goed een band opbouwen met de mensen daar omdat ze alleen Frans spraken en mijn Frans gewoon slecht is."

"Soms kom ik ergens en is het meteen dikke pret, en soms is de klik wat minder en moet ik veel meer moeite doen", aldus Dessing.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie