Madonna wil juridisch gevecht om zoon Rocco stoppen

Madonna wil stoppen met het juridische getouwtrek met haar ex-man Guy Ritchie over hun zoon Rocco. Het hof in Londen beslist komende week over Madonna's verzoek om de zaak te beëindigen.

''Madonna wil een uitweg vinden waarmee deze familie weer nader tot elkaar kan komen en de wonden die zijn toegebracht kunnen helen'', zegt de advocaat vrijdag tijdens een besloten zitting in Londen, waar Rocco sinds de kerstvakantie bij zijn vader woont. ''Ze hoopt vurig dat de familie het begin van een oplossing voor dit probleem vindt."

De problemen begonnen eind vorig jaar toen Rocco weigerde voor de kerst terug te keren naar zijn moeder in de Verenigde Staten. Rocco bleef bij zijn vader, regisseur Guy Ritchie. Madonna koos er aanvankelijk zelf voor rechtszaken te gaan voeren, ook in Groot-Brittannië op basis van een internationaal verdrag, maar nu zegt ze dat ze de gerechtelijke stappen wil beëindigen. 

De zangeres heeft Ritchie en Rocco uitgenodigd om naar New York te komen zodra ze klaar is met haar tournee Rebel Heart in Australië. De regisseur heeft voorgesteld dit gesprek in Londen te laten plaatsvinden.

Impact

Rocco kwam vrijdag alleen naar het Britse hooggerechtshof, samen met zijn advocaten. Madonna had er volgens advocaten ook graag bij willen zijn, maar kon vanwege haar wereldtournee niet komen. Haar afvaardiging maakte de rechtbank duidelijk dat ze met Rocco en Ritchie aan een oplossing wil werken. De advocaten vertelden daarbij eveneens over de impact van het juridische geschil, niet alleen voor Madonna en Rocco, maar ook voor de andere familieleden.

Hoewel de hoorzittingen besloten zijn, heeft de rechter vrijdag de voorwaarden voor geheimhouding versoepeld ''wegens de ongekende aard van deze zaak''. Volgende week is er weer een zitting en zal de rechter een beslissing nemen over Madonna's verzoek om de zaak te stoppen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie