Zanger Jesse Hughes van de Eagles of Death Metal biedt excuses aan voor zijn uitspraken die hij deed over de beveiliging van popzaal Bataclan. Hij suggereerde vorige week dat zes beveiligers die afwezig waren die avond, daar een reden voor hadden.

"Toen ik de popzaal voor het eerst betrad liep ik langs de beveiliger die op die avond verantwoordelijk zou zijn voor het backstage gedeelte. Maar hij keek me niet eens aan", vertelde Hughes op de Amerikaanse zender Fox.

Op 13 november 2015 werden door terroristen 89 bezoekers doodgeschoten, waaronder ook een crewlid. Met zijn uitspraken suggereerde Hughes dat de beveiligers wisten wat er ging gebeuren. Een woordvoerder van de zaal noemde de uitspraken "krankzinnig".

De zanger zegt dat hij tot zijn uitspraken kwam omdat hij al een tijd met trauma's rondloopt. Hij stelt ook in therapie te zijn om de gebeurtenissen van die avond te vergeten. "Mijn uitspraken waren absurd. Ik vraag om vergeving van de Franse bevolking, de medewerkers en beveiliging van Bataclan, mijn fans, familie, vrienden en anderen die ik heb geraakt met mijn uitspraken."

"Mijn uitspraken zijn nergens op gebaseerd en ik neem volledige verantwoordelijkheid voor ze."

Video: Zanger Eagles of Death Methal over beveiliging Bataclan

Zanger Eagles of Death Methal over beveiliging Bataclan
Zanger Eagles of Death Methal over beveiliging Bataclan