René van der Gijp zal maandag weer voor het eerst aan tafel schuiven in het televisieprogramma Voetbal Inside na het overlijden van zijn partner vorige week.

"Dat hele gekke voetbal, het is wel een afleiding, zeker voor mijn zoon", zegt Van der Gijp vrijdag tijdens een uitzending van het voetbalprogramma waarin collega Johan Derksen de voetbalanalist thuis op zoekt.

Van der Gijp blikt terug op de dag dat zijn partner Daniëlle Sijthoff plots kwam te overlijden. "Ik heb de avond ervoor nog met haar zitten praten, we hebben nog Humberto Tan gekeken. En de volgende ochtend om zeven uur ging de telefoon, mijn zoon: 'Papa, papa! Ze zijn mama aan het reanimeren!'"

"Ik ben in mijn auto gesprongen en binnen twee á drie minuten was ik daar. Maar ze zeiden dat ze rond twee uur al was overleden." Het was Gijps zoon, Nicky, die ontdekte dat er iets aan de hand was met zijn moeder. "Zijn school begon die dag later, dus hij kon langer blijven liggen. Maar die wekker bleef gaan. Hij was helemaal waanzinnig, dat ventje."

Voetbal

Voetbal biedt Gijp en zijn zoon momenteel afleiding. "Iedereen komt met dooddoeners, 'Jouw situatie zal wel veranderen'. Ik heb nooit gedacht dat mijn leven tot mijn 65ste hetzelfde zou blijven. Maar hij is nu een paar dagen bij me geweest (Nicky woonde bij zijn moeder, red.)", aldus Van der Gijp.

"Hij zat gisteren toch weer Manchester tegen Liverpool te kijken. En dan we hebben het er gewoon weer over of Memphis speelt of niet."

Ook wilde Nicky niks weten van er tussenuit gaan om de gebeurtenissen te verwerken. "Hij wil weer naar school. En we moeten uitkijken dat hij straks niet aan tafel (van Voetbal Inside, red.) komt zitten. Hij is net zo dol als wij. Ik zou er normaal verschrikkelijk veel moeite mee hebben om iets te doen waar ik tegenop zou zien. Maar ik vind dit zo leuk. Dat hele gekke voetbal."