Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep tegen Ben Saunders, die eind vorige maand een taakstraf kreeg van 180 uur en een te betalen schadevergoeding wegens de mishandeling van een verkeersregelaar.

De uitspraak van de rechtbank blijft daardoor staan, meldt Shownieuws vrijdag.

De officier van justitie had aanvankelijk vijf maanden celstraf geëist tegen de winnaar van The Voice of Holland. "De ervaring leert dat de kans dat het Hof te zijner tijd alsnog meegaat met de eis van het OM niet groot is, zeker niet als het om een andere of hogere straf gaat", laat het OM in een verklaring weten.

Ben Saunders, zijn vader en broer werden begin mei 2015 in Hoorn aangehouden, omdat ze een verkeersregelaar tegen de grond hebben geslagen.

Aangevallen

Getuigen meldden aan RTV-NH dat de vader van Saunders werd tegengehouden door de verkeersregelaar. Hij zou zijn auto zijn uitgestapt en de regelaar fysiek hebben aangevallen.

Saunders zag het voorval vanuit zijn tattoowinkel, hij zou erop af zijn gestapt en de verkeersregelaar tegen de grond hebben geslagen. Het slachtoffer liep een hersenschudding, een beschadigd gebit en een verwonding aan zijn kin op.