HILVERSUM - Bokser Regilio Tuur zoekt samen met het TROS-programma Vermist naar zijn verdwenen vader in Paramaribo. De zoektocht is vrijdag 15 oktober op televisie te zien. De vader van Tuur wordt al bijna twee maanden vermist.

De 71-jarige Alwin Henri Tuur verdween op 15 augustus in verwarde toestand in Paramaribo. Buiten de tip dat hij op de markt gezien zou zijn, is niets meer van hem vernomen. Een buurtbewoonster verklaarde tegenover Vermist dat de dementerende Tuur zich bedreigd had gevoeld door een man die wild stond te zwaaien voor zijn woning.

Ondergoed

De man, die slechts gekleed was in zijn ondergoed, vluchtte toen zijn huis uit naar het erf van een buurman. Die buurman dacht op zijn beurt dat Tuur een inbreker was en waarschuwde de politie. De man werd meegenomen naar het bureau waar hij enkele uren later - nog steeds in zijn onderbroek - weer werd vrijgelaten.

Regilio Tuur is begin deze week met een team van Vermist naar Paramaribo afgereisd omdat volgens hem de politie niets doet. Regilio: "De politie doet geen barst. Het onderzoek lijkt stilgelegd of nooit geopend. Er wordt helemaal niet naar mijn vader gezocht".