Het gevonden mes bij de voormalige woning van O.J. Simpson is mogelijk niet het wapen waarmee zijn ex-vrouw en haar vriend zijn vermoord. 

Volgens een woordvoerder van de politie in Los Angeles moet meer onderzoek worden gedaan naar het mes, om zo uit te sluiten of het voorwerp gebruikt is als wapen, aldus People donderdag.

Het mes is echter te klein om een moordwapen te zijn, zei een medewerker van de politie eerder. Het wordt vaak gebruikt bij het tuinieren.

Eerder werd al aangekondigd dat er wordt gekeken of er DNA-resten of andere sporen op het mes te vinden zijn. Daarnaast proberen onderzoekers te achterhalen of het verhaal van de agent die het mes in bezit had, inderdaad klopt. 

De inmiddels gepensioneerde agent zou het mes in bezit hebben gekregen van een bouwvakker die het zegt gevonden te hebben op het landgoed van de voormalige woning van O.J. Simpson. Het was daar begraven.

Video: Bekijk een eerder gegeven persconferentie

Politie onderzoekt mes dat gevonden zou zijn bij woning O.J. Simpson
Politie onderzoekt mes dat gevonden zou zijn bij woning O.J. Simpson

Verdacht

O.J. Simpson. is lange tijd verdacht van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend in 1994. Hij werd vrijgesproken. 

Hij kan ook niet meer vervolgd worden in deze zaak, iemand kan niet twee keer voor het zelfde vergrijp worden vervolgd. Wel zit hij sinds 2008 een celstraf van 33 jaar uit, onder meer voor gewapende overval en kidnapping. 

Mocht er bewijs komen, dan kan het onderzoek naar de moord op Brown en haar vriend wel heropend worden.