Jesse Hughes zegt gehoord te hebben dat zes beveiligers van de popzaal Bataclan op de avond van de terroristische aanslag niet zijn op komen dagen. Volgens de zanger van Eagles of Death Metal hadden zij een reden voor hun afwezigheid.

Op 13 november 2015 trad de groep op in concertzaal Bataclan, toen terroristen begonnen te schieten op bezoekers. Bij deze aanslag vielen 89 doden, waaronder een crewlid van de groep. 

Hughes zegt in gesprek met de Amerikaanse zender Fox dat de beveiligers kennelijk wisten wat er die avond zou gebeuren. Ook belandde hij naar eigen zeggen in een vreemde situatie, toen hij de popzaal binnenliep.

"Toen ik de popzaal voor het eerst betrad liep ik langs de beveiliger die op die avond verantwoordelijk zou zijn voor het backstage gedeelte. Maar hij keek me niet eens aan", zegt de Amerikaan.

Andere beveiliger

Hughes zou direct daarna naar de organisator zijn gestapt en hebben aangegeven dat hij iemand anders op die positie wilde hebben. Maar Hughes werd verteld dat nog niet alle beveiligers aanwezig waren.

"Later kreeg ik te horen dat een stuk of zes beveiligers nooit is komen opdagen. Ik zal daar geen harde conclusies aan verbinden, uit respect voor het onderzoek dat de politie nog aan het uitvoeren is, maar het lijkt alsof ze een goede reden hadden voor hun afwezigheid."