50 Cent treft schikking met schuldeisers

Rapper 50 Cent is de meeste van zijn schuldeisers tegemoet gekomen. In een zitting van de rechtszaak rond de financiële problemen van de rapper blijkt dat hij een faillissement kan voorkomen.

In de deal met zijn grootste schuldeisers zou hij 74 procent van de verschuldigde bedragen kunnen betalen.

Onder hen bevindt zich ook Lastonia Leviston, de vrouw die een schadevergoeding eiste nadat 50 Cent een seksvideo van haar op internet had gezet. De rechter vond dat Curtis Jackson, zoals de rapper echt heet, haar 7 miljoen dollar (6,4 miljoen euro) moest betalen, nu blijkt dat ze genoegen heeft genomen met 6 miljoen (5,5 miljoen euro). Wel moet een rechter de schikkingen nog goedkeuren.

Ook bestaat er nog veel twijfel over de daadwerkelijke waarde van de bezittingen van Jackson. De rapper was niet erg consistent met de waardeschattingen die hij de rechter afgelopen tijd voorlegde. Bovendien zaaide hij op social media verwarring met allerlei foto's waarop hij pronkt met stapels geld en claimde Jackson een luxe buitenhuis te hebben in Afrika.

Eerder deze week schreef 50 Cent aan de rechter dat het geld nep is en de Afrikaanse villa eveneens een leugen is die bedoeld is om zijn imago als rijke rapper in stand te houden.

Inspectie

De door justitie aangewezen curator overweegt nu een examinator aan te wijzen om de boel te inspecteren. De advocaten van Jackson protesteren daar echter tegen.

"Een examinator zou de twijfels wegnemen over of de schuldenaar de zaak serieus neemt of niet", meldt de curator. "Als we dit niet doen blijft er een zekere oneerbiedigheid hangen over het faillissementsproces."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie