Vrouw Bill Cosby weigerde vragen te beantwoorden

Camille Cosby heeft nooit de verklaring van haar man Bill Cosby gelezen waarin hij zou hebben gepraat over het drogeren van vrouwen om daarna seks met ze te hebben. 

Dit meldt het Amerikaanse tijdschrift People op basis van rechtbankstukken.

In de vrijgegeven stukken staat ook dat Camille Cosby tijdens het urenlange getuigenverhoor op maandag 22 februari 166 vragen weigerde te beantwoorden. De echtgenote van Bill Cosby moest toen inzicht geven in hoe het zit met het vermeende seksueel misbruik door haar echtgenoot. Bill Cosby zegt in alle zaken onschuldig te zijn.

Verklaringen

Ook blijkt nu dat zijn vrouw de aanklachten van de vrouwen niet zelf had gelezen, maar via haar man deels op de hoogte was. Uit de stukken blijkt dat ze strijdlustig weigerde te vertellen wat ze thuis over de zaak bespreken.

''Dat betreft privégesprekken tussen mij en mijn man. Ik wil dat niet beantwoorden'', vertelde ze tot frustratie van advocaat Joseph Cammarata, die haar zeven uur lang ondervroeg.

Camille Cosby heeft nieuwe advocaten in de arm genomen, anderen dan die de verdediging van haar man voeren. Ze wordt maandag 14 maart opnieuw gehoord. Ze heeft de rechtbank meermalen gevraagd om uitstel voor haar getuigenverklaring.

Lees meer over:
Tip de redactie