Willeke Alberti koestert herinneringen aan tijd als spelersvrouw

Willeke Alberti leefde als echtgenote van voetballer Søren Lerby in München, Monaco en Amsterdam. De zangeres heeft fijne herinneringen aan die tijd overgehouden.

"De spelersvrouwen werden zeker niet aan hun lot overgelaten. Ze hadden daar (Bayern München, red.) al meteen in de gaten dat die heel belangrijk zijn voor het geluk van een voetballer bij zo'n club", zegt Alberti in gesprek met VI (Voetbal International). 

"Daarna zijn we via Monaco naar PSV gegaan, waar ik meemaakte dat het echt een heel warme club is. Ik weet niet hoe het nú is als spelersvrouw, hoor, maar ik bewaar er heel goede herinneringen aan."

Alberti denkt evengoed graag terug aan de tijd waarin Ajax nog in stadion De Meer speelde: "De Meer... Daar was het veilig, daar was het gezellig, daar was het knus."

Feyenoord

Hoewel de zangeres vanaf haar geboorte voor Ajax is, heeft ze absoluut geen hekel aan de grote rivaal Feyenoord. Zo was ze enigszins opgelucht dat Feyenoord de halve finale in de beker won.

"Ik leefde helemaal mee met ze. Dat ze al maanden niet meer gewonnen hadden, dat was toch vreselijk. Dat doet gewoon iets met me."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie