Beide Matrix-makers nu vrouw

De Matrix-filmmakers waren ooit bekend als The Wachowski Brothers, maar vanaf nu gaan de twee als zussen door het leven. Nadat Larry de transitie maakte naar Lana, is Andy nu naar buiten getreden als Lilly.

De filmmaker maakt haar coming out middels een verklaring in Chicago's LGBT-magazine Windy City Times.

"Mijn zus Lana en ik vermijden de pers altijd al. Ik vind het al vervelend om over mijn werk te praten en over mezelf praten is al helemaal vernederend", zo schrijft Lilly. "Maar als je naar buiten treedt als transgender is het nogal moeilijk te verbergen. Ik had alleen wat tijd nodig om alles op een rijtje te krijgen en me ermee op mijn gemak te voelen."

Wachowski zegt dat ze nu naar buiten treedt omdat de roddelpers lucht kreeg van de geslachtsverandering en ze liever zelf de waarheid naar buiten wil brengen.

Moeilijkheden

Ze weidt verder uitgebreid uit over de moeilijkheden die haar te wachten staan. "Het is niet makkelijk transgender te zijn. De meerderheid bepaalt de norm. Dat betekent dat je als transgender levenslang te maken hebt met een openlijk vijandige wereld." 

Toch is Lilly positief: "Ik ben een van de gelukkigen die de steun van familie krijgt en de middelen heeft om dokters en therapeuten te kunnen veroorloven. Veel anderen hebben die luxe niet."

Lees meer over:
Tip de redactie