'Failliete' rapper 50 Cent gebruikte nepgeld voor foto's

Rapper 50 Cent heeft de rechter een verklaring gegeven voor al de foto's op social media waarop hij poseerde met stapels bankbiljetten. Het geld zou volgens de rapper nep zijn.

Dat meldt TMZ.

De rapper die in het echt Curtis Jackson heet vroeg vorig jaar zijn faillissement aan, maar hij wekte onlangs argwaan bij de rechter nadat hij regelmatig foto's plaatste waarin hij te zien was met grote hoeveelheden geld.

Jackson verklaarde dinsdag dat het geld nep is en hij het laat zien om het imago van zijn alter ego 50 Cent hoog te houden. Bij een van de foto's lag het geld in zijn koelkast. Ook had Jackson een foto gemaakt van het geld in zijn bed.

Toch zal het voor Jackson een lastige opgave blijven de rechter ervan te overtuigen dat hij weinig geld bezit. Ondanks dat hij claimde zijn schuldeisers niet te kunnen betalen, bleek vorige week al dat zijn bezittingen een waarde hebben van 64 miljoen dollar (bijna 60 miljoen euro), hij daar bovenop nog 10 miljoen dollar (zo'n 9 miljoen euro) aan aandelen heeft en maandelijks inkomen van heeft van 184.000 dollar (167.000 euro).

Lees meer over:
Tip de redactie