Indio Downey wordt niet langer vervolgd voor drugsbezit. De zoon van Robert Downey Jr. heeft twintig maanden therapie gevolgd voor zijn drugverslaving, daarom heeft de rechter de zaak rond zijn drugsbezit geseponeerd.

"Edelachtbare, ik wil graag zeggen dat ik ontzettend dankbaar ben voor de ervaring die ik afgelopen twintig maanden heb gehad tijdens mijn herstel", vertelde de zoon van Robert Downey Jr. volgens Amerikaanse media dinsdag in de rechtbank.

Daar oordeelde de rechter dat hij zijn therapie succesvol heeft afgerond. "Het heeft me veel opgeleverd en ik ben gezegend dat ik mijn leven terug heb", voegde Indio toe. "Hopelijk kan ik een inspiratie voor anderen zijn in de toekomst."

Bijna twee jaar geleden werd Indio gepakt met drugs op zak en moest hij even later voor de rechter verschijnen. Destijds verscheen hij in de rechtbank samen met zijn vader, die zijn zoon een hart onder de riem stak.

Downey Jr. kampte in het verleden ook met drugsverslavingen en vermoedde dat de aanleg voor verslaving erfelijk was overgedragen. Zelf kreeg de acteur onlangs ook goed nieuws van justitie: na vele jaren werd in december zijn strafblad geschrapt. Omdat hij zijn straffen voor zijn drugsmisdrijven had uitgezeten en goed gedrag had vertoond besloot de Californische gouverneur hem gratie te verlenen.