MIAMI - Schoonheidskoningin Angela Visser maakt nog steeds veel indruk. Ze is verkozen tot de mooiste Miss Universe sinds . In dat jaar werd de schoonheidsprijs in het leven geroepen. De keuze voor Angela is afkomstig van het Amerikaanse internetmagazine Global Beauties.

De blondine uit het Zuid-Hollandse Nieuwerkerk aan den IJssel won in 1989 de Miss Universeverkiezingen. Ze was toen 22 jaar. Sindsdien werkt ze als actrice en model.

De lezers van Global Beauties konden de afgelopen tijd via internet hun mening geven over de 49 schoonheidskoninginnen die sinds 1952 de revue zijn gepasseerd. Angela kwam net als in 1989 op de eerste plaats.

Het Amerikaanse magazine, dat sinds drie jaar bestaat, schrijft over alles wat te maken heeft met missverkiezingen. Het elektronische tijdschrift zegt jaarlijks miljoenen lezers te trekken.

De Miss Universeverkiezingen zijn dit jaar op 29 mei in de hoofdstad San Juan van Puerto Rico. Voor Nederland doet dit jaar de -jarige Tilburgse studente beleids- en organisatiewetenschappen Kim Kotter mee. Ze is afkomstig uit het Noord-Brabantse dorp Gemert.