Doutzen Kroes beseft hoe bevoorrecht haar eigen kinderen zijn

Doutzen Kroes bracht als ambassadeur van dance4life een bezoek aan Nepal. Tijdens de reis kwam ze met uitgehuwelijkte meisjes in contact en besefte ze in welke bevoorrechte positie haar eigen kinderen verkeren.

Het supermodel, zelf moeder van Myllena Mae (1,5) en Phylon (5), zag tijdens de reis veel kinderen die in barre omstandigheden leven.

De Friezin ontdekte verschillen in het gedrag van de kinderen in Nepal en haar eigen kinderen.

"Het is mooi om te zien dat kinderen daar met zo weinig tevreden zijn. En ook dat ze elkaar continu oppakken en knuffelen. En ze zijn er wonderbaarlijk rustig. Terwijl ik Myllena, bijna twee en een stoer meisje, nu al bijna niet meer op schoot kan houden, ze wil de hele dag op ontdekkingstocht."

Takkenbossen

Daarnaast vond Kroes het bijzonder te zien "dat kinderen er met liefde twee uur lang naar school lopen, bergopwaarts, zonder klagen. Soms zelfs met hele takkenbossen op hun rug."

Om haar kinderen eraan te herinneren wat hun moeder heeft gezien, bracht Kroes zelfgemaakte kettinkjes als souvenir mee naar huis.

"Ik wilde per se geen lego meenemen, ik vind dat ze moeten weten waar ik geweest ben. Tijdens zo'n reis besef je uiteraard hoe verwend je eigen kinderen zijn, en ik wil ze niet nog meer verwennen."

Lees meer over:
Tip de redactie