'René van der Gijp stort zich op opvoeding zoon na overlijden partner'

René van der Gijp was volgens zijn collega Johan Derksen altijd "een vader op afstand", maar nu zijn partner is overleden zou hij zich volledig storten op de opvoeding van zoon Nicky.

Van der Gijp woonde niet samen met zijn partner Daniëlle Sijthoff en hun zoon Nicky: de analist van Voetbal Inside ging aan het einde van de dag altijd weer terug naar zijn woning enkele straten verderop. Daardoor was hij volgens zijn collega "een vader op afstand".

"Dat gaat nu allemaal veranderen. Hoewel hij verdrietig is, zie ik ook dat hij enthousiast is over dit nieuwe deel van zijn leven", aldus Derksen in gesprek met het AD.

Vrijdag werd bekend dat de levenspartner van Van der Gijp in de nacht van donderdag op vrijdag was overleden. De zoon van het stel vond zijn moeder dood in bed. "Dat moet een traumatische ervaring zijn. Ik heb René geadviseerd met hem naar de psycholoog te gaan, om te helpen bij de verwerking," zegt Derksen.

Aanschuiven

Van der Gijp zou van plan zijn om snel weer aan te schuiven bij het programma. "Hij wil er volgende week maandag weer bij zijn,'' zegt Derksen. "Ik heb al tegen hem gezegd: neem je tijd. Je hoeft niks te overhaasten."

"Maar hij is erg stellig. 'Dat ik emotioneel ben, betekent niet dat ik niet kan praten over de linksbuiten van Ajax', zei hij. Wie ben ik om hem dan tegen te houden?"

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie