Beroemdheden vragen aandacht voor jonge vrouwen in arme landen

Oprah Winfrey, Meryl Streep, Elton John, Charlize Theron, Bono en nog vele andere beroemdheden hebben samen een open brief geschreven waarin ze aandacht vragen voor jonge vrouwen in arme landen.

Dinsdag is het Internationale Vrouwendag en dat is voor de sterren een reden de problematiek onder de aandacht te brengen.

Ze stellen dat het een schande is dat driekwart van de nieuwe hiv-geïnfecteerde jongeren in Afrika vrouw is en dat 40 procent van de vrouwen te maken krijgt met bloedarmoede, wat vaak leidt tot moedersterfte.

Veel beroemdheden zijn sinds kort verwikkeld in de recente discussies rond seksisme, maar ze vinden het oneerlijk dat de plekken waar dit een veel groter probleem is onderbelicht blijft. "Nergens op aarde hebben vrouwen evenveel kansen als mannen", staat in de brief.

"Terwijl het debat overal volop gevoerd wordt, ontbreken vrouwen en meiden die het hardst geraakt worden door deze ongelijkheid in het debat. Dit moet veranderen. Het gevecht voor gendergelijkheid is mondiaal."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie