Noel Gallagher is een strenge vader. De 16-jarige Anaïs Gallagher zegt tegen The Sun dat haar vader vooral met vriendjes streng is. "Maar gemeen is hij niet hoor. Hij is meer een soort Simon Cowell."

Gallagher, die zelf al hard aan de weg timmert als model, zegt dat haar ouders wel achter haar modellenwerk staan. "Op hun eigen manier, maar ik ben altijd al gefascineerd geweest door televisie en fotografie, dus het was een beetje onvermijdelijk. Van mijn vader mocht ik absoluut niet in de muziek en als je me hoort zingen of een instrument hoort bespelen, ben je hem daar nog dankbaar voor ook."

Toen Noel Gallagher een tijd geleden een boekje opendeed over zijn drugsgebruik, zei hij er meteen achteraan dat hij geen belerende vader wilde worden voor zijn kinderen. "Die moeten het zelf maar ontdekken", was zijn boodschap.

Vriendjes

Volgens zijn dochter ligt dat toch wel een beetje anders. "Ik heb mijn ouders de kop gek moeten zeuren om voor het eerst te mogen gaan stappen."

Waar de zanger absoluut niets over wil horen, zijn vriendjes. "Ik heb nog nooit met hem over de bloemetjes en bijtjes gesproken en van vriendjes wil hij al helemaal niets weten. Als ik daarover begin, zegt hij: 'Houd op. Ik wil er niets over horen."