AMSTERDAM - Op Nu.nl elke week het overzicht van de actuele roddelbladen. Met daarin deze week: Vier maal exclusief: Ron Bandsteder’s buitenechtelijke zoon. Houdt moeders daar een leuke cent aan over? Estelle Cruijff mag niet op tv, eerst moet ze de krant leren lezen. Waarom Youp van ’t Hek bierbrouwer Heineken een hak zette en tv-schatje Wendy van Dijk wordt niet door iedereen gewaardeerd. Lees mee in de roddelbladen van deze week.

Brandsteder's buitenechtelijke zoontje

Het staat al op Nu.nl, maar de bladen doen het nieuws nog eens dunnetjes over: Ron Brandsteder zou een buitenechtelijke zoon hebben. Het grappige is dat er op alle vier de covers ‘exclusief’ staat te lezen. Ook in de tekst staat vier keer dat ‘onze verslaggever als enige bij Marita op bezoek mocht komen’. Bij alle teksten ook nog eens uitgebreide foto’s, waarop Bowy Sunny (hoe verzin je die naam) op het hobbelpaard van pappa Ron Brandsteder poseert. Dat zou hij bij de geboorte hebben geschonken. Het kan haast niet anders of moeder Marita heeft zich dik laten betalen voor die ‘exclusieve’ reportages. In elk stuk staat weliswaar dat ze van de bijstand leeft, arm maar heel gelukkig is en nog nooit één cent van miljonair Brandsteder heeft gevraagd (lees: gekregen), toch komt ze niet voor niets met dit opzienbarende nieuwtje. Benieuwd hoe het vervolg zal verlopen…

Estelle op leesles

Schaamte kent ze niet. Anders zou Estelle Gullit-Cruijff niet in Privé zo openhartig verkondigen dat ze op ‘leesles’ is gestuurd. De blondine wil graag een televisieprogramma presenteren, maar daarvoor is haar woordenschat niet toereikend genoeg. ‘Ik moet mijn vocabulaire uitbreiden’ verklaarde ze in het tijdschrift. Nou, dat is al één moeilijk woord, Estelle! Om woorden te leren leest Estelle tegenwoordig het NRC. We lezen: ‘Wie Estelle op een terrasje ziet zitten achter een NRC, hoeft niet verbaasd op te kijken’. Nou, dat geeft aan dat ze ’n hoge dunk hebben van Estelle. Maar in Privé- kringen vindt men het blijkbaar wel een héél moeilijke krant, want in het stukje staat ‘alle begin is moeilijk’.

Buckler-rel persoonlijke vete

Hoe machtig een cabaretier kan zijn, bewees Youp van ’t Hek. Tijdens zijn nieuwjaarsconference maakte hij het alcoholvrije biermerk Buckler met de grond gelijk. Wie dat goedje dronk, was een buckler-lul. Niemand wilde met het drankje gezien worden, het flopte en werd van de markt gehaald. De weekend komt met een verklaring voor Van ’t Hek’s felle uithaal naar het sub-merk van Heineken. Biermagnaat Heineken (onlangs overleden) zou meer dan gewoon zijn geïnteresseerd in de vrouw van Youp. Zij is nieuwslezeres Debbie Petter, die onder haar meisjesnaam werkt. Freddy Heineken stond bekend om zijn voorliefde voor knappe vrouwen en Debbie mag daar zeker onder gerekend worden. De ‘Buckler-affaire’ was niets meer dan wraak van de ene minnaar op de andere belangstellende.

Wendy niet gewenst

Meestal liggen de personen op wie Wendy van Dij haar ‘Ushi’ loslaat, dubbel van het lachen. De Japanse stuntelige presentatrice Ushi stelt met een onnozel gezicht vragen over sex en legt geinterviewden woorden in de mond die ze niet hebben gebruikt. Erg komisch, vinden de meesten. Zo niet zangeres Jocelyn Brown. In Weekend lezen we dat de zangeres Ushi zelfs voor de rechter wil slepen! Volgens Brown was Ushi grof, zat wijdbeens, maakte grappen over het gewicht van Brown (die is erg dik) en ging maar door over sex. Brown had duidelijk niet begrepen dat tv-schatje Wendy van Dijk, die nooit iemand een vlieg kwaad doet, een grapje uithaalde. Na de opnamen heeft Brown gezegd dat de tape niet mocht worden uitgezonden. SBS-6 heeft echter flink in de band geknipt en het gesprek toch uitgezonden. Nu dreigt Brown met een rechtszaak. Helaas heeft Weekend Wendy niet om een weerwoord gevraagd. Qua gewicht zal Wendy het in ieder geval verliezen van de zwaarlijvige Brown.