Prinses Alexia stond in het Oostenrijkse ziekenhuis onder een schuilnaam ingeschreven. De prinses werd vorige week geopereerd aan een beenbreuk die ze opliep tijdens haar skivakantie.

De volledige naam van de prinses is Alexia Juliana Marcela Laurentien, maar om de pers op afstand te houden werd ze ingeschreven als Alexandra Huber. Dat schrijft de lokale krant Vorarlberger Nachrichten, meldt Shownieuws.

Volgens de krant werd de prinses geopereerd door de Oostenrijkse chirurg Michael Vonmetz, waarna ze herstelde op de kinderafdeling onder toezicht van arts Burkhard Simma. De prinses werd dag en nacht bewaakt door een speciale eenheid van de Oostenrijkse politie.

De 10-jarige prinses brak vorige week haar bovenbeen tijdens een skivakantie in het Oostenrijkse Lech. Ieder jaar gaat het gezin samen met andere familieleden op vakantie naar het skigebied.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laat zich zaterdag niet uit over de berichtgeving in de krant.

Ontslagen

Alexia werd vorige week dinsdag ontslagen uit het ziekenhuis. "Het gaat goed met haar; zij zal nu flink moeten werken aan haar revalidatie en ook voorlopig op krukken lopen", schreef koning Willem-Alexander op Facebook. "Hartelijk dank voor alle wensen van beterschap."