Actrice en presentatrice Marlijn Weerdenburg vindt zichzelf geen BN'er. "Als mijn naam valt, denken mensen soms: o, dat is Danni Lowinski, maar heel vaak hebben ze echt geen idee."

"Zo'n raar woord. Ik ben echt niet zo bekend, hoor. Het is een van de grappigste termen ooit", vertelt ze zaterdag in Het Parool.

De actrice doet mee aan het eerste seizoen van het RTL4-programma It Takes 2 en deed in 2015 mee aan het programma Wie is de Mol?, waar ze een van de finalisten werd. "Ik was al jaren fan en dacht: ze gaan me nooit vragen. Maar het was super en het heeft mij een beetje op de kaart gezet, niet als het typetje Danni Lowinski (rol die Weerdenburg speelde in SBS6-serie, red.), maar als mezelf."

Weerdenburg tekende in 2015 een contract bij KRO-NCRV, waar ze programma's voor gaat ontwikkelen en presenteren. "Ik had een keer in een interview geroepen dat ik wilde presenteren. Daarna kwam de KRO. Ik praat heel veel, ik hoor dat vaker, maar het lijkt mij vermoeiend om mij in te houden tijdens interviews."

Bluf

De 32-jarige presentatrice zegt dat ze "een blufkant in zich heeft". "Ik ben een keer afgewezen voor de derde ronde van de Amsterdamse Toneelschool en toen ben ik naar de artistiek leider gegaan en gezegd: 'Ik moet naar die derde ronde, want anders gaan jullie wat missen.' Dat was mijn tekst, waarop ik naar de derde ronde mocht en werd aangenomen."

"Of dat ik een blufbui bedenk: waarom zou ik geen dramaserie maken? Dan gaan we dat doen en nu is het verkocht aan de KRO-NCRV."