LOS ANGELES - Een Amerikaanse rechter heeft woensdag een straatverbod opgelegd aan een dakloze man die acteur Mel Gibson herhaaldelijk heeft lastiggevallen. De man wilde graag bidden met de filmster, die bekend staat als vroom katholiek. Hij moet de eerstkomende drie jaar op minstens 100 meter afstand blijven van Gibson en zijn gezin.

De maker van The Passion of the Christ had eind september om een straatverbod gevraagd voor de man. Hij zei dat de zwerver hem had bestookt met brieven en zelfs zijn landgoed in Malibu was binnengedrongen. Ook had de dakloze Gibson lastiggevallen tijdens het gebed in de kerk.

Uit de brieven van de man bleek dat hij een psychiatrisch patiënt was en in de gevangenis had gezeten. Hij wilde bidden met Gibson omdat die in The Passion of the Christ blijk zou hebben gegeven van een "diepe liefde en begrip voor de Verlosser".

Toen de zwerver op 20 september voor de derde keer in een week tijd bij de filmster op de stoep stond en eiste dat die met hem zou bidden, belde Gibsons vrouw de politie. De stalker werd gearresteerd.