De poltiie van Los Angeles is een onderzoek gestart naar een mes dat gevonden zou zijn bij de voormalige woning van O.J. Simpson. Een inmiddels gepensioneerd politieagent zegt het mes al enige tijd in bezit te hebben.

Dat laat de politie weten in een verklaring.

Op een persconferentie werd verklaard dat er wordt gekeken of er DNA-resten of andere sporen op het mes te vinden zijn. Daarnaast proberen onderzoekers te achterhalen of het verhaal van de agent die het mes in bezit had, inderdaad klopt. 

De agent zou het mes in bezit hebben gekregen van een bouwvakker die het zegt gevonden te hebben op het landgoed van de voormalige woning van O.J. Simpson. Het was daar begraven.

De bouwvakker ging na de vondst naar een politieagent om het mes te overhandigen. De agent uit Los Angeles heeft het mes echter jarenlang in eigen bezit gehouden, zo meldt TMZ vrijdag.

Begin dit jaar ging de agent met pensioen en besloot hij een vriend bij de politie te benaderen. Hij vertelde hem over het mes, waarna er bij hem alarmbellen gingen rinkelen. De agent werd meteen verzocht het mes in te leveren.

Video: Onderzoek gestart naar vondst mes

Politie onderzoekt mes dat gevonden zou zijn bij woning O.J. Simpson
Politie onderzoekt mes dat gevonden zou zijn bij woning O.J. Simpson

Verdacht

O.J. Simpson. is lange tijd verdacht van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend. Simpson werd vrijgesproken. Hij kan ook niet meer vervolgd worden, mocht het onderzoek uitwijzen dat het mes inderdaad met deze moordzaak te maken heeft. Iemand kan niet twee keer voor het zelfde vergrijp worden vervolgd.

Mocht er bewijs komen, dan kan het onderzoek naar de moord op Brown en haar vriend wel heropend worden.

Brown en haar vriend werden omgebracht met meerdere messteken in het hoofd en nek. Het moordwapen is nooit teruggevonden. 

Wereldnieuws

O.J. Simpson werd in 1995 wereldnieuws toen hij werd vervolgd voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend. Hun lichamen werden gevonden in het huis van Brown. Bewijsmateriaal ter plaatse wees al snel in de richting van Simpson. De jury sprak hem uiteindelijk echter vrij.