Ben Saunders heeft een taakstraf van 180 uur gekregen voor de mishandeling van een verkeersregelaar.

Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag besloten. De rechter acht de mishandeling bewezen. De Voice of Holland-winnaar moet het slachtoffer ruim 2.100 euro betalen. 

Ook werd de voorbeeldfunctie die Saunders heeft meegewogen in het oordeel. Mede doordat de zanger spijt heeft betuigd, is de strafeis van vijf maanden niet gehonoreerd. "Da's mooi", oordeelde Saunders.

Tegenover de aanwezige pers gaf Saunders te verstaan de hele zaak enigzins overdreven te vinden: "De media maakten van een mug een olifant. (...) Vroeger kon je gewoon een klap uitdelen. Nu niet meer."

Hij moet naar eigen zeggen bovendien extra hard boeten voor zijn daden, omdat hij een Bekende Nederlander is, meldt Shownieuws.

Saunders wordt niet verantwoordelijk geacht voor het geweld van zijn vader en broer tegen de verkeersregelaar.

Broer

Jamie Saunders, de broer van de zanger, heeft een taakstraf van 120 uur en een dag cel gekregen. Die ene dag heeft Saunders al uitgezeten. Eerder heeft hij honderd euro schadevergoeding moeten betalen wegens een mishandeling van een voetganger, afgelopen december.

Ben Saunders krijgt taakstraf
Ben Saunders krijgt taakstraf

De vader van de broers heeft een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur gekregen, met twee jaar proeftijd. Daarnaast moet hij het slachtoffer 750 euro betalen.

Ben Saunders, zijn vader en broer werden begin mei 2015 in Hoorn aangehouden, omdat ze een verkeersregelaar tegen de grond hebben geslagen.

Aangevallen

Getuigen meldden aan RTV-NH dat de vader van Saunders werd tegengehouden door de verkeersregelaar. Hij zou zijn auto zijn uitgestapt en de regelaar fysiek hebben aangevallen.

Saunders zag het voorval vanuit zijn tattoowinkel, zou erop af zijn gestapt en de verkeersregelaar tegen de grond hebben geslagen. Het slachtoffer liep door de klappen die hij kreeg een hersenschudding, een beschadigd gebit en een verwonding aan zijn kin op.