Producer Dr. Luke citeerde Kesha's getuigenverklaring uit 2011 om te bewijzen dat hij de zangeres helemaal niet seksueel heeft misbruikt. Maar Kesha's advocaat vertelt dat de verwijzing naar die getuigenis een verkeerd beeld geeft.

In een latere verklaring die Kesha aflegde stelt ze namelijk dat ze onder bedreiging van de producer heeft ontkend gedrogeerd en verkracht te zijn.

De fans van de muzikante werden nog meer in twijfel gebracht toen er een video van de eerdere verklaring in de media verscheen waarin te zien en te horen is dat Kesha en ook haar moeder ontkent dat Luke haar seksueel heeft misbruikt.

Maar die verklaring klopte volgens advocaat Mark Geragos niet: "Luke dreigde de levens van Kesha en haar familie kapot te maken als ze zijn seksuele misbruik niet geheim zou houden."

'Cosby van zijn generatie'

In de verklaring is te lezen dat Luke Kesha mee naar een strand nam om haar daar te vertellen dat als ze haar mond open zou doen hij haar carrière kapot zou maken.

Kesha geloofde dat hij inderdaad in de positie was - de producer investeerde tijd en geld in de zangeres - om die bedreigingen waar te maken. "Hij is zielig ongedierte", stelt Geragos. "Deze man is niets meer dan de Bill Cosby van zijn generatie."

Kesha liet dinsdag voor het eerst van zich horen sinds ze vrijdag de rechtszaak verloor tegen Sony, de platenmaatschappij die het langdurige contract met de zangeres weigert op te zeggen.

"Ik heb geen woorden voor mijn dankbaarheid. Een dankjewel is niet genoeg, maar het is alles dat ik heb", schrijft Kesha bij een selfie op Instagram. "De steun die ik heb ontvangen heeft mijn gezicht op doen zwellen van de tranen. Een statement dat te groot is om hier te delen volgt binnenkort."