Sammie de Vries is veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van twintig uur en een proeftijd van twee jaar. De zoon van Monique van de Ven spuugde in oktober 2015 onder andere een agent in het gezicht na het nuttigen van lsd.

Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland dinsdag bepaald. Volgens het Openbaar Ministerie zou De Vries zijn les wel geleerd hebben, meldt rechtbankverslaggever Janine Schuinder.

De Vries en een vriend van hem hadden in oktober 2015 drugs geconsumeerd in Blaricum. De Vries stapte vervolgens onder invloed een café binnen.

Dat bezoekt eindigde in de politiecel, omdat De Vries zich niet wilde gedragen. Zo heeft hij op een agent gespuugd. Hij zei in de rechtbank dat hij zich dat niet meer kon herinneren.

Video: Werkstraf voor zoon Monique van de Ven om spugen op agent

Inbraak

De vriend van De Vries, eveneens onder invloed, forceerde op dezelfde dag de toegang tot het huis van Monique van de Ven en haar man Edwin de Vries, die allebei op dat moment niet thuis waren.

De vriend richtte vernielingen aan in het huis. "Hij heeft in zijn gekte het hele huis overhoop gehaald. Gelukkig kwamen de buren kijken", zei de Vries in een eerdere verklaring.