Simon Keizer heeft het gevoel dat hij in zijn samenwerking met Nick Schilder uitdagingen moet blijven zoeken. Net als in zijn relatie met zijn vrouw, moet de zanger daarom op zoek naar iets om het levendig te houden.

"Met Nick heb ik in feite ook een soort relatie, en met hem wil ik het eveneens spannend houden. Ik háát sleur", aldus de 31-jarige Volendammer in gesprek met Men's Health.

De zanger vertelt dat zijn solo-tour, Ik & Simon, voortkwam uit zijn weerstand voor alles wat ook maar een beetje op een sleur zou kunnen lijken.

"Dat heb ik op elk gebied, ook in de relatie met mijn vrouw Annemarie. Als ik een stedentrip met haar maak, wil ik elke dag minstens een uur in mijn eentje op pad. Dan heb je 's avonds weer gespreksstof en blijft het levendig."

Bourgondiër

Niet alleen vindt Keizer het belangrijk om op te letten of er geen sleur in een relatie komt, ook vindt hij het belangrijk om te genieten van het leven. Zelf denkt hij dat dat komt door het overlijden van zijn vader: hij was vijftien jaar oud toen zijn vader overleed aan kanker.

"Ik zie zo veel mensen om me heen dat niet doen. Mijn vrouw en ik toosten heel bewust elke avond met een goed glas wijn op iets wat die dag is gebeurd. (..) Annemarie en ik gaan zo'n twee keer per week uit eten, meestal in Amsterdam. Dat kan in een klein achteraftentje zijn in de Jordaan, maar ook een sterrenrestaurant. De rode draad is altijd vers, natuurlijk en goed eten."

"Was ik zo'n bourgondiër geworden als mijn vader niet was gestorven? Ik denk het niet. Door die gebeurtenis ben ik wie ik nu ben."