Dr. Luke zegt  Kesha nooit seksueel te hebben misbruikt. De sterproducer stelt dat alle beschuldigingen van de zangeres onzin zijn en benadrukt dat ze dat bovendien eerder al heeft toegegeven.

"Ik heb haar niet verkracht en heb nooit seks met haar gehad", schrijft Luke op Twitter. "Kesha en ik waren vele jaren vrienden en ze was als mijn kleine zus. Kesha heeft de verschrikkelijke aantijgingen tegen mij onder ede ontkend."

Luke komt met zijn reactie nadat vele beroemdheden hun steun uitspraken voor Kesha toen ze een rechtszaak verloor waarin bepaald werd dat ze niet uit kon komen onder het door haar gewraakte lange contract met platenmaatschappij Sony.

Veel van haar supporters vonden dat ze als vrouw niet serieus genomen werd, verwijzend naar haar eerdere beschuldigingen aan het adres van haar vaste producer Dr. Luke.

'Leugens'

Wat de producer betreft is de zaak al langer opgelost. Hij citeert de getuigenverklaring waarin Kesha ontkent drugs toegediend te hebben gekregen en een 'intieme relatie' met Luke gehad te hebben.

"Stel je voor dat iemand van wie je hield je openbaar beschuldigd van verkrachting en je weet dat je het niet gedaan hebt. Stel je voor", schrijft Luke. "Ik heb drie zussen, een dochter, een zoon, een vriendin en een feministische moeder die me goed heeft opgevoed."

Luke denkt dat de frustraties op creatief vlak tot de leugens hebben geleid. "Kesha en ik hebben veel nummers samen gemaakt en die waren vaak goed, maar er waren soms creatieve meningsverschillen", stelt hij. "Het is verdrietig dat contractonderhandelingen tot zoiets verschrikkelijks en zulke onwaarheden hebben geleid."