Nielson reisde als ambassadeur van de vrijheid af naar Parijs. Een maand na de terroristische aanslagen bezocht de singer-songwriter Le Bataclan en Place de la République.

"Ik ben wel echt dankbaar voor de hele trip", zei Nielson maandag in RTL Late Night.

Zijn reis naar Parijs verschafte Nielson inzicht. "Toen ik werd gevraagd als ambassadeur, wist ik niet zo goed wat ik daarmee moest. Ja, de leuke kant ken je, dat je mag gaan spelen. Maar ik had het idee dat er als je ambassadeur bent ook ineens naar je wordt gekeken, dat van je wordt verwacht dat je ineens de wijsheid in pacht hebt."

De zanger wilde naar 'een plek waar de vrijheid onlangs is bedreigd'. "Want weet ik veel hoe dat is? Nu heb ik een idee." De vele bloemen, kaarsen en briefjes maakten veel indruk op Nielson. "Er heerst hoop."

Liedje

Voor Nielson was zijn trip naar Parijs bijzonder. "Een dag na de aanslagen heb ik een liedje geschreven. Ik vond het heel fijn dat ik nu mijn eigen liedje achterna mocht reizen en kon zien of ik er nog hetzelfde in zou staan."

Ook de andere Ambassadeurs van de Vrijheid gingen op reis. Sunnery James en Ryan Marciano zagen op Lesbos vluchtelingen aankomen, Kovacs bezocht het Anne Frank Huis en concentratiekamp Bergen-Belsen. Van hun reizen maakten de ambassadeurs minidocumentaires, die te zien zijn op de website bevrijdingsfestivals.nl.

Nielson treedt dit jaar op bij verschillende bevrijdingsfestivals. Per helikopter wordt hij vervoerd naar de festivals op 5 mei.