De rechtbank in de Amerikaanse staat Massachusetts heeft het verzoek van de vrouw van Bill Cosby om haar getuigenverklaring uit te stellen afgewezen.

De 71-jarige Camille Cosby moet hierdoor maandag gewoon in de rechtbank verschijnen om te getuigen in de civiele procedure die zeven vermeende misbruikslachtoffers van Bill Cosby hebben aangespannen.

De vrouw van de komiek vond een getuigenverklaring niet nodig, omdat ze "geen enkele betrokkenheid heeft bij de feiten of beschuldigingen in de zaak".

 Ze vreesde dat haar gang naar de rechtbank een mogelijke bedreiging voor haar "persoonlijke veiligheid" zou vormen en "geen enkel ander doel dient dan haar aan te vallen en ten schande te maken".

De advocaten van de vrouw dienden het spoedverzoek zaterdag in, nadat een eerder ingediend verzoek vrijdag werd geweigerd.

Ontkennen

Net als tientallen anderen beschuldigen de slachtoffers de komiek ervan hen te hebben gedrogeerd en seksueel te hebben misbruikt.

Cosby blijft alle beschuldigingen ontkennen en ook zijn vrouw steunt hem. Het net begint zich echter te sluiten rond de televisiester: zijn advocaten konden onlangs ook niet voorkomen dat een strafzaak van een ander slachtoffer tegen hem wordt doorgezet.