Taylor Swift tast diep in de buidel om Kesha te steunen na haar verlies van een rechtszaak tegen haar platenmaatschappij Sony. Ze maakt 250.000 dollar (225.000 euro) over naar haar collega-zangeres.

Een woordvoerder van Swift bevestigt aan Amerikaanse media dat de zangeres Kesha financieel steunt: "Taylor Swift heeft het bedrag gedoneerd om Kesha te helpen met haar financiële behoeftes gedurende deze moeilijke tijd."

De rechter kon vrijdag niet in het voordeel van Kesha beslissen; de zangeres moet zich aan het contract met Sony houden en wellicht weer met haar ex Dr. Luke samenwerken, die ze beschuldigt van seksueel misbruik.

Dit tot ontsteltenis van vele beroemdheden uit de muziekindustrie, die vinden dat de klachten rond seksueel misbruik van Kesha niet serieus genoeg worden genomen. Onder anderen Lady Gaga, Ariana Grande en Lorde spraken steun uit voor de zangeres.

Maar de financiële steun van Swift maakt meer los: "Iemands rijkdom wordt niet gemeten door wat ze bezitten, maar door wie ze ermee helpen", laat Kesha's moeder, singer-songwriter Pebe Sebert, via Twitter weten.

Alle andere berichten worden ook op prijs gesteld: "Het belangrijkste voor Kesha is dat deze mooie, machtige vrouwen achter haar staan en de wereld laten zien hoe krachtig de waarheid is."

Lovato

Collega's leven mee met de verslagen Kesha. Ook Demi Lovato verzet zich tegen de gang van zaken.

"Het is frustrerend om te zien dat vrouwen naar buiten treden met hun verleden om vervolgens alleen maar neergehaald te worden. Ze worden niet geloofd en veracht voor hun moed om actie te ondernemen", schrijft de zangeres met haar 34 miljoen volgers op Twitter.

"Het gebeurt veel te vaak. Het is tijd dat vrouwen net zo serieus worden genomen als mannen." In een serie berichten pleit ze vervolgens voor meer feminisme.