Camille Cosby heeft de rechter opnieuw gevraagd om uitstel voor haar getuigenverklaring. De 71-jarige vrouw van Bill Cosby meent dat haar verklaring alleen maar zal leiden tot een "onnodig mediacircus".

In het verzoek staat dat de vrouw van Cosby geen enkele betrokkenheid heeft bij "de feiten of beschuldigingen in de zaak", meldt Deadline.

Daarnaast vreest ze dat haar gang naar de rechtbank een mogelijke bedreiging voor haar "persoonlijke veiligheid" vormt en "geen enkel ander doel dient dan haar aan te vallen en ten schande te maken".

De advocaten van de vrouw dienden het spoedverzoek zaterdag in, nadat een eerder ingediend verzoek vrijdag werd geweigerd. De vrouw van de komiek moet eigenlijk maandag in de rechtbank verschijnen om te getuigen in de civiele procedure die zeven van Cosby's vermeende slachtoffers hebben aangespannen.

Ontkennen

Net als tientallen anderen beschuldigen zij de komiek ervan hen te hebben gedrogeerd en seksueel te hebben misbruikt. Cosby blijft alle beschuldigingen ontkennen en ook zijn vrouw steunt Cosby. Het net begint zich echter te sluiten rond de televisiester: zijn advocaten konden onlangs ook niet voorkomen dat een strafzaak van een ander slachtoffer tegen hem wordt doorgezet.