Rapper Lil' Kleine maakt zich er zorgen over dat hij op een gegeven moment misschien niet meer succesvol is. "Als mensen mij vragen wie of wat mijn grote voorbeeld is, zeg ik: succes is mijn voorbeeld."

Jorik Scholten, de echte naam van de rapper, had de drijfveer van succes al vanaf jongs af aan.

"Tegen de kinderen uit mijn klas die met hun cito-toets naar het gymnasium gingen, zei ik: jullie mogen dan wel slim zijn, maar jullie gaan in dit leven stagneren op een bepaald niveau. Je studeert voor iets en dat word je dan. Ik wist dat er zoveel meer was", vertelt hij zaterdag in de Volkskrant.

De rapper had vorig jaar samen met Ronnie Flex een hit met het nummer Drank & Drugs. Deze week kwam zijn nieuwe album WOP uit.

Bewondering

Hij bewondert Ronnie Flex. "Als je hem nu al zijn succes zou afnemen, zou hij dat wel vervelend vinden, maar minder erg dan ik. (..) Hij leeft voor de muziek. Ik stippel alles uit, om maar succesvol te zijn. Maar ik bewonder mensen als Ronnie wel."

De 21-jarige Scholten zegt dat hij zich op zijn optredens altijd goed voorbereidt. "Het is heel belangrijk dat je van tevoren precies weet wat je gaat doen, dat kan een afgang voorkomen."

"Ik doe ook altijd alle dingen hetzelfde tijdens optredens. Mijn tourmanager vindt het niet meer leuk om mijn show te zien, omdat hij dan op een avond zes keer hetzelfde ziet."

Beluister Drank & Drugs van Lil Kleine & Ronnie Flex:

Werken

Lil' Kleine weet wat iemand moet doen om de top te bereiken. "Daarom kan ik het ook zo bewonderen als iemand het puur op talent doet, het gewoon heeft. Zoals Messi of Ronnie Flex."

"Ik weet dat ik niet de beste rapper op aarde ben. Ik ben ook niet de beste rapper in Nederland. Ik ben misschien de bekendste."

In het interview laat de rapper weten vaak naar Frank Sinatra te luisteren. "Hij is een soort René Froger van Amerika. Hij had alles; het uiterlijk, zijn doen, zijn levensstijl en natuurlijk die stem. En dan die band van hem, zo heftig, zo goed."