Rapper Rick Ross heeft de rechter toestemming gevraagd om te mogen vertrekken naar het buitenland voor een optreden. De 40-jarige artiest mag de Verenigde Staten niet verlaten, omdat hij in afwachting is van een strafzaak.

Ross wil graag een optreden geven op het eiland Sint Maarten in de Caraïben en later misschien ook in Europa. De advocaat van de rapper heeft een verzoek ingediend bij de rechter, zo vertelt hij tegen TMZ.

Ross werd vorige zomer gearresteerd op verdenkingen van kidnapping en mishandeling met een wapen. Hij werd opgepakt na een ruzie met een hovenier die bezig was in de tuin van zijn landgoed.

Hij bedreigde de man met een pistool en dwong hem mee te komen naar zijn slaapkamer, waar hij het slachtoffer mishandelde. Ross kwam in juli op vrije voeten na het betalen van twee miljoen dollar borg.

De advocaat heeft de rechter toegezegd dat Ross bij een eventuele trip naar het buitenland altijd zal worden vergezeld door een advocaat die het paspoort van de rapper bij zich heeft. Ross belooft dat áls hij de fout in gaat, hij mee zal werken aan zijn uitlevering.