Jan Slagter ontkent relatie met dochter Jan Marijnissen

Jan Slagter ontkent de vermeende relatie met de dochter van Jan Marijnissen. De Omroep Max-directeur heeft tegen AD gereageerd op de geruchten en de grap die Mark Rutte woensdagavond over hem maakte tijdens het Correspondents' Dinner.

De 61-jarige Slagter verscheen een week geleden in de roddelbladen vanwege een vermeende relatie met de 30-jarige dochter van Jan Marijnissen. Premier Rutte maakte daar een grap over tijdens het Correspondents' Dinner.

Slagter heeft donderdag in een reactie laten weten dat "er geen sprake is van een relatie". "Wij kunnen het zowel op maatschappelijk als persoonlijk vlak goed met elkaar vinden en ervaren een goede vriendschap. Dit betekent echter niet dat er sprake is van een relatie."

Hij baalt ervan dat de directe persoonlijke omgeving van het tweetal geraakt wordt door de verhalen "gebaseerd op anonieme bronnen".

"Wij vinden het heel vervelend dat een en ander op deze manier in de media is verschenen en ook maar blijft verschijnen." Hij zegt niet meer op verdere speculaties, vragen en insinuaties te reageren. "We hopen dat een ieder hier begrip voor heeft en ons, en onze directe omgeving, rust wil gunnen aangaande privé zaken."

Grap

Eerder donderdag liet Slagter al weten niet blij te zijn met de grap die Rutte woensdag over hem maakte. De premier zei: "De dochter van Jan wordt klaargestoomd voor de politiek. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep Max."

Slagter vond dat ongepast. "Ik vind dat dat niet bij een minister-president past en dat vond ik er vreemd aan", aldus Slagter tegen 100procent NL. "Er werden daar privézaken belicht. Dat heeft hij nergens anders gedaan, maar daar wel. Ik druk mij nu een beetje genuanceerd uit."

Video: De bewuste grap van Mark Rutte tijdens het Correspondents' Dinner

Dat de omroepbaas niet kon lachen om de grap van Rutte, werd groot in beeld gebracht tijdens de uitzending van woensdagavond. Door media benaderd, bood de premier donderdagmiddag glimlachend zijn excuses aan aan iedereen die zich mogelijk beledigd voelt: ''Dat is een belofte.''

Lees meer over:
Tip de redactie