Erik van der Hoff heeft lang gewacht tot hij aan zijn huidige vriendin bekende dat hij haar erg leuk vond. De presentator vond een dergelijke openbaar niet gepast, omdat hij haar baas was.

"Zij deed camerawerk en ik was - om het plat te zeggen - gewoon haar baas. Hoewel ik haar vanaf het begin al heel leuk vond, was dat de reden dat ik niets bij haar durfde te proberen", zegt de presentator in gesprek met Privé.

"Uiteindelijk durfde ik pas op het feestje ter viering van het feit dat we de laatste opnamedag achter de rug hadden aan haar te vertellen dat ik haar zo leuk vond."

Dochter

De presentator zegt blij te zijn dat de liefde wederzijds was. De 17 jaar jongere Maartje woont nu samen met Van der Hoff (52). Zijn dochter is eigenlijk ook onderdeel van die woonconstellatie, maar de jonge vrouw is momenteel op wereldreis.

Van der Hoff vergelijkt zijn woonsituatie met die van een komische tv-serie: "Eigenlijk heeft mijn huishouden straks nog het meeste weg van de setting van een komedieserie: pa met z’n veel jongere vriendin en dochterlief die met haar studentenvriendinnen het huis op z’n kop zet."