Jan van Veen dreigt uit zijn huis gezet te worden. De stem van het radioprogramma Candelight is verwikkeld in een scheidingsruzie met zijn ex-vrouw.

Van Veens ex-vrouw Loekie Verweij besloot enkele jaren geleden met een vriendin op vakantie te gaan. Tijdens haar absentie werd Van Veen door zijn toenmalige vrouw geïnformeerd over haar wens te scheiden.

"Om te scheiden hoef je tegenwoordig maar een verzoek te sturen, ze was op vakantie en toen kreeg ik bericht dat ik gescheiden was", vertelt hij in gesprek met Privé. "Ik kan het niet veranderen, maar ik zou het graag willen."

Een echte verklaring voor de scheiding zou Van veen nooit hebben gehad, behalve dat ze het "zat" zou zijn. 

Jan Veen draagt Candelight-gedicht voor
Jan Veen draagt Candelight-gedicht voor

Huis

Het stel woont nog steeds onder één dak, maar dat lijkt te gaan veranderen. Verweij zou namelijk graag zien dat Van Veen binnenkort verhuist.

"Het is míjn huis, maar het staat op háár naam. Ik deed zaken en het was vroeger zo dat ze adviseerden dat als er wat fout zou gaan met mijn zaken, ze ons huis zouden kunnen pakken. Behalve als het op naam van mijn vrouw stond... Van dat advies ben ik nu de dupe, want het wordt nu tegen mij gebruikt."

Van Veen zegt dat hij altijd de maandlasten voor het huis betaald heeft, maar dat dit niet zal meewegen in de uiteindelijke beslissing. "Het is een juridische dwaling in de Nederlandse wetgeving en dat is voor mij een groot probleem."