Loiza Lamers, de winnares van het meest recente seizoen Hollands Next Top Model heeft het gevoel dat mensen een onjuist beeld van haar hebben. Volgens het model komt dat door een item bij RTL Boulevard.

Daarin vertelde het model af te zien van een contract bij Touché Models, een contract dat onderdeel was van haar winst. Lamers, die het eerste transgendermodel wereldwijd is die de titel won, kon zich niet vinden in de voorwaarden van het contract en besloot daarom verder te kijken. 

Na de uitzending verschenen op sociale media verontwaardigde reacties: Lamers zou "arrogant en ondankbaar zijn".

"Ik vind het zo erg dat mensen nu zo over mij denken. Dat komt door het item in RTL Boulevard", aldus de 21-jarige Lamers in gesprek met Grazia.

Het model zegt van te voren een goed gesprek te hebben gehad met het programma, maar daar in de uitzending niets van terug te hebben gezien. "Ik werd afgeschilderd als een ontevreden en ondankbaar type. Jammergenoeg is dan het beeld al gevormd. Maar ik ben nog altijd apetrots op mijn overwinning."

'Misplaatste grap'

Na het item zei presentator Winston Gerschtanowitz dat Lamers "in ieder geval ballen heeft, of nou, eigenlijk niet". Het model zegt daar even verbaasd over te zijn geweest, maar zich er weinig van aan te trekken. "Zoveel mensen vonden het een misplaatste grap. Gelukkig kan ik er niet mee zitten."

De twintiger is nu in gesprek met verschillende modellenbureaus om te onderhandelen over een contract. "Er zijn veel partijen geïnteresseerd. Ook vanuit de internationale modellenbranche. Dat is natuurlijk geweldig. Maar ik ga geen overhaaste beslissingen nemen."