Actrice Gwyneth Paltrow heeft maandag een getuigenis afgelegd in de rechtszaak tegen een man die haar de afgelopen zeventien jaar heeft gestalkt. 

Ze zei te hebben gevreesd voor haar leven, nadat ze tientallen brieven van de man, de 67-jarige Dante Michael Soiu, had gekregen.

Paltrow zei dat de brieven varieerden van "religieus tot pornografisch tot bedreigend". In een van de brieven zei Soiu dat hij zich tot doel heeft gesteld om met Paltrow te trouwen. In 2010 schreef hij: "Je bent reddeloos verloren. Nu moet je sterven." De actrice verklaarde te vrezen voor haar eigen veiligheid en die van haar gezin.

Geen kwaad

De advocaat zei dat Soiu geen kwaad in de zin had. Paltrow zou de brieven verkeerd hebben begrepen; het waren slechts religieuze boodschappen. Soiu heeft geen schuld bekend.

Het is de tweede keer dat Soiu terecht moet staan. In 2001 werd hij ook al berecht, maar toen werd hij ontoerekeningsvatbaar verklaard. Na het proces bracht hij drie jaar door in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.