Kris Jenner heeft het nog steeds moeilijk met de transitie van haar ex-man Bruce Jenner naar Caitlyn. De Kardashian-matriarch heeft meer tijd nodig om alles te verwerken.

Dat vertelt de realityster in een interview met Harper's Bazaar.

Het stel was ruim 23 jaar getrouwd. Ze hebben samen twee kinderen: Kylie en Kendall Jenner. In juli van vorig jaar maakte Bruce Jenner, die tijdens het huwelijk de stiefvader van de Kardashian-zusjes was, bekend dat hij voortaan als vrouw door het leven zou gaan. Hun relatie was toen al gestrand.

De zestigjarige zakenvrouw en realityster had het zwaar met de metamorfose van haar ex. "Ik had er nog nooit echt over nagedacht en ik kende niemand die transgender was", vertelt ze. "Ik wist niet eens wat dat woord betekende. Want je hebt transgenders en transseksuelen... Ik wist er gewoon weinig vanaf. Dus ik heb veel geleerd."

"Op een gegeven moment zal ik het los moeten laten, al is dat moeilijk", laat Jenner weten. "En ik moet tolerant zijn. Ik probeer het te begrijpen, maar dat kost tijd. Maar tijd heelt alle wonden. En we hebben samen twee kinderen. Het is belangrijk dat mijn kinderen zien dat we als familie sterk en verenigd blijven."