Arie Boomsma heeft zichzelf voorgenomen om zich niet te laten leiden door lof of kritiek. De presentator heeft het gevoel dat mensen hem graag zien vallen.

​Hoewel Boomsma zich niet door dit gevoel laat leiden, laat het hem ook niet helemaal koud. Boomsma stelt dat wanneer er "mensen zijn die zitten te hopen dat er iets mislukt" dat dit "niet betekent dat kritiek me nooit raakt", aldus de 42-jarige presentator in een interview met Viva.

"Het doet me natuurlijk wel wat als iemand op Twitter zegt: 'Die Arie Boomsma is echt een irritante lul, als je iemand aids gunt, is hij het wel.'Ik merk dat ik me de dingen meer aantrek als ik druk ben en zelf een beetje op het randje zit. Als alles in mijn leven lekker stroomt, glijdt het zo van me af", zegt Boomsma.

De presentator stapte vorig jaar over van de KRO-NCRV naar Net5, waarvoor hij nu het programma The Island presenteert. Boomsma zegt altijd onzeker te blijven over zijn nieuwe programma's. "Bij mijn nieuwe programma is mijn rol heel anders dan voorheen, meer uitleg en technische presentatie, terwijl ik graag op het gesprek leun. Dat vind ik dan spannend en dan denk ik: gaat het allemaal wel kloppen?"

Dochter

Begin februari werd Boomsma voor de eerste keer vader van een dochter. De belangrijkste levensles die hij aan zijn dochter wil meegeven is het hebben van een 'open geest'. "Zorg ervoor dat je dingen probeert te zien en te begrijpen. Ga een keer mee naar een synagoge, ontmoet die meneer uit Afrika, die mevrouw uit Azië of die junk. [..] Al zijn dat nog een beetje zware dingen voor een baby", stelt Boomsma lachend.