De begrafenis van charmezanger Eddy Wally vindt aanstaande zaterdag plaats. De overleden zanger wordt vervoerd in "een nagelnieuwe gouden lijkwagen".

"Dat was de wens van papa", vertelt dochter Marina Wally aan Gazet van Antwerpen. Zij koos voor een witte kist voor haar vader.

De Vlaamse zanger overleed afgelopen zaterdagavond op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. De artiest heeft volgens zijn manager afscheid kunnen nemen van zijn geliefden. Wally zou kort voor zijn dood nog hebben gezegd dat hij gelukkig was.

Volgens Marina Wally is het de bedoeling dat de familieleden witte kleding gaan dragen. "Pa zal bijgezet worden in het graf bij ons ma."

Uitvaart

De charmezanger krijgt een uitvaart in de parochiekerk Sint-Laurentius op de Grote Markt in het Belgische Zelzate, de geboorteplaats van Wally. Er komt een groot scherm buiten de kerk, voor de mensen die de uitvaart niet kunnen bijwonen.

In 2011 raakte hij na een hersenbloeding deels verlamd en belandde hij in een rolstoel. Dat weerhield hem er niet van in december 2012 het podium te beklimmen tijdens de Nacht van de Schlagers in Kortrijk. Het bleek zijn laatste optreden.