Nicki Minaj moet haar vriend de komende maanden thuis opzoeken. Meek Mill is veroordeeld tot minstens drie maanden huisarrest omdat hij zich meermaals niet aan de voorwaarden van zijn invrijheidstelling hield.

Meek Mill wordt middels een elektronische enkelband in de gaten gehouden, schrijft New York Daily News.

De rapper staat zeker drie maanden, en mogelijk een jaar, onder huisarrest. Hij mag zijn woning enkel verlaten om liefdadigheidswerk te doen. Tot juni mag hij van de rechter geen nieuwe nummers uitbrengen.

Robert Williams, beter bekend als Meek Mill, werd in 2008 opgepakt wegens het dealen van drugs en illegaal wapenbezit. Hij kreeg een gevangenisstraf opgelegd, maar werd eind 2009 vervroegd vrijgelaten.

Omdat hij de voorwaarden van zijn invrijheidstelling schond, werd Meek in 2012 en 2014 weer gearresteerd.

Voorwaarden

Onlangs hield de rapper zich weer niet aan de voorwaarden van zijn invrijheidstelling, onder meer door naar Los Angeles te reizen om Minaj te zien. Minaj was vrijdag aanwezig in de rechtbank, volgens New York Daily News was ze in tranen toen ze hoorde welke straf haar geliefde kreeg.

In december deed ze in de rechtbank nog een goed woordje voor Meek in de hoop een gevangenisstraf voor hem te voorkomen.