Het gaat Edwin Jonker voor de wind. De 39-jarige acteur heeft de rollen voor het grijpen en dat komt volgens hem omdat hij niet verliefd is. "Ik kan en wil me helemaal op die rollen focussen", legt hij uit in De Telegraaf. 

"Ik ben niet afgeleid", aldus Jonker.

Jonker las onlangs het boek De zahir van Paulo Coelho, waarin de vraag wordt gesteld of liefde heilig of waanzin is. "Ik heb voor mezelf het antwoord: het is waanzin. Het maakt je gek, alles staat stil, je hebt een andere kijk op de realiteit."

De verliefde Jonker raffelde naar eigen zeggen repetities af. "Ik deed mijn best, maar werk leek vluchtig. Ik was in de ban van een persoon, wilde zo snel mogelijk weer bij haar zijn. Niet bevorderlijk voor de concentratie."

Vrouwelijke energie

Nu hij geen vaste relatie heeft, gaat het volgens Jonker beter. "Als je ouder wordt, is het moeilijker iemand in je leven in te passen", zegt de acteur die momenteel te zien is in de musical Beauty and the Beast. 

"Maar ik heb genoeg vrouwelijke energie om me heen. Ik heb relaties met enkele bijzondere vrouwen die van elkaars bestaan weten."