Simon Keizer weet nog niet of hij vader wil worden. "Ik kan me een leven zonder kinderen heel goed voorstellen, want dat leef ik al en vooralsnog bevalt dat prima."

In gesprek met Vrouw vertelt de 31-jarige zanger dat hij de drang momenteel niet voelt om vader te worden en dat ook zijn vrouw Annemarie dat nog niet heeft.

"We hebben twee chihuahua's, Kyra en Bobbi, en dat zijn onze kindjes. Ik ben superdol op die beesten", aldus de zanger.

Keizer verloor zijn vader op 15-jarige leeftijd, waardoor hij weet hoe zwaar het is om zonder vader op te groeien. "En dat zou ik niemand gunnen. Als je aan kinderen begint, lopen zij dat risico. (..) De dag dat je een kind krijgt, is je laatste onbezorgde dag op aarde. Als een van mijn neefjes of nichtjes ziek is, vind ik dat al verschrikkelijk, laat staan als het je eigen kind is."

Nick

De zanger staat binnenkort voor het eerst in jaren in zijn eentje in het theater. Zonder Nick Schilder, met wie hij sinds 2006 een duo vormt. Keizer denkt dat zijn compagnon de enige is die precies weet wat hij voelt. Op de vraag of Keizer van Schilder houdt zegt hij het een "heel enge vraag" te vinden.

"Op een bepaalde manier wel, denk ik. (...) We zijn samen in rap tempo bekend geworden en hebben daarmee moeten dealen. Wat ik ook erg waardeer is dat we heel uitgesproken tegen elkaar kunnen zijn."

Zijn beste vriend is Schilder echter niet. "Hij is zeker een van mijn beste vrienden. Niet de allerbeste, ik heb het geluk dat mijn vrouw dat is."