Daphne Deckers en Richard Krajicek willen niet in hetzelfde vliegtuig zitten. Het voormalig model en haar echtgenoot zouden bang zijn samen neer te storten en hun kinderen alleen te laten.

"Ik wil niet in mijn laatste secondes als dat vliegtuig omlaag gaat, denken: nu zijn de kinderen alleen", zegt Krajicek in gesprek met tijdschrift Margriet.

Het stel gaat graag samen een weekendje weg, bijvoorbeeld naar Parijs. Maar na de recente aanslagen in de Franse hoofdstad lijk het de voormalig Wimbledon-winnaar een goed idee een andere stad te bezoeken.

Zijn vrouw deelt die mening echter niet: "Gewone dingen lijken nu opeens verdacht. Maar ik vind dat we naar Parijs moeten gaan, want terroristen willen juist dat je bang bent."

Leeg nest

Deckers en Krajicek hebben twee kinderen (Emma en Alec), die op het punt staan uit huis te gaan om een eigen leven op te bouwen. Bang voor het lege nest syndroom zijn ze niet.

"Ik heb altijd tegen ze gezegd: 'Als jullie achttien zijn, moet je het huis uit. Het is gezond om op eigen benen te staan", aldus Krajicek. "Ja, zo hoort het te gaan", vult Deckers aan.

"We zullen die drukte in huis missen, maar ik ben ook benieuwd naar wat voor mensen het gaan worden; welke wegen ze zullen inslaan."